GI

Ska börja köra GI-metoden här på Storgatan. Steg 1 i 3 veckor var det tänkt. Det kommer att ske på egen hand, utan min fästman, för när jag kom hem från jobbet idag hängde hans shorts så mycket att han visade "cracken". Han går numera under namnet "Anorektikern" här hemma. Hans nattarbete har käkat upp honom, stackarn. För mig och Blubb-Blugg (min mage) är det alltså slut på glassfrossandet för ett tag. Även gottigheter som godis får vi låta bli. Ja, jag vet att sanningen är att vi får skippa det mesta utom ägg och luft. (Skulle gärna byta ut luft mot något annat, då man ju får den på köpet med äggen.) Nu ska jag bara hem till en vän på tjejkväll med diverse förmodade mumsigheter, och då snackar jag inte ägg, innan jag gör en rivstart...




GI -står det för Gottebutik Igenbommad??

xx



Gaskramande skräckfilm

Sent igår kväll kollade jag på skräckfilm med två män som står mig nära. En av dem är ytterst förtjust i ordvitsar. (Det är förstås även jag!)  Denna man hade bevisligen problem med gaser under dessa småtimmar. (Det hade inte jag. Fina flickor fiser inte.)  Han förenade sina två "förmågor" genom att säga att filmen var "gaskramande", "skitläskig" och att man i slutet kunde säga "the endtarm".

Tack för bloggämne du härlige och gasige!

I övrigt har vi tillbringat denna helg som en lillsemester i det fantastiska Paradise. Ännu mer glass, knappt en tråd på kroppen utan att frysa ens på småtimmarna, mumsig mat och underbart sällskap. Ett bra tag funderade jag på att vägra åka hem. Ville bara få ur mig det.



xx

Så god maräng-mjölkchoklad-jordgubb-hallon-grädd-tårta

Denna skapelse som jag drillade ihop i afton blev så god att jag kände ett behov av att skicka med en doggy plate (hade ingen passande bag) med min kompis, så att hon kunde ge härligheten till sin far. Fadern är polis. Att samla pluspoäng på lagens sida är ju aldrig fel. Mitt förnuft tyckte även att Blubb-Blubb (namnet på min mage) hade fått nog för idag, bl.a. med tanke på att jag tagit min alldeles egenhändigt påhittade slogan "En sketastor glass skola inmundigas var dag" på stort allvar de senaste veckorna.



xx

Heldagsutflykt i solen

Soliga hälsningar från mig och min kära vän Jess på klipporna!















xx

Fråga gärna mig

En skylt där det står "fråga gärna mig" hänger på mitt bröst idag. Det skulle man i alla fall kunna tro.

Först frågar en korpulent medelålders kvinna mig var stadens Bingohall ligger. Där hänger jag mycket sällan, för att inte säga aldrig, med till den bingosugna kvinnans glädje hade jag trots detta helkoll på var lokalen är belägen, då jag har en bingofantast i släkten.

Nu funderar jag på om jag ska kila över till Bingohallen och förklara att utan mig skulle det inte bli något bingospel, för deltagarna skulle inte infinna sig utan istället irra omkring i grannkvarteret och ropa "BINGO?". Jag skulle eventuellt även hiva fram ett förslag på slagkraftig marknadsföring inklusive tydlig vägbeskrivning. (Jag är storsint nog att kunna tänka mig att göra detta pro bono.)



Kort därefter, i matvarubutiken frågar en icke svensktalande, engelsktalande man mig vad skylten över färskpotatisen egentligen betyder. "You now, now it´s nice price, reduced price. I´ts very cheap. Not even one Swedish krona", säger jag. "Before it was 6.90 kroner per kilo. It was cheap as well, but not as cheap as now. But you should know that if you buy more than 5 kilos, you have to pay the regular price, 6.90, for those kilos", intygade jag med en förmanande min. "The potatoes are very tasteful, I had them for midsummerluch the day before yesterday. Mmm." Typ.

Jag gillar inte ens att prata engelska, men har o andra sidan också en förkärlek för att fatta mig allt annat än kort. Mannen skyfflade potatis i påsar som om det gällde hans liv. Nu fundrerar jag om jag ska kräva matvarubutiken (som lär gå med god vinst) på lön för att jag sålt in deras potatis så hårt och framför allt så pass framgångsrikt.

Som sagt, fråga gärna mig. Jag svarar gärna, korrekt och sanningsenligt. Man vill ju inte låta folk gå vilse och missa veckans bingospel och därmed gå miste om miljonen alternativt handla färskpotatis i blindo.

Ps. Jag frågar personligen ogärna främmande männsikor med argsint attityd, skum rånarluva eller allmänt extremt ogästvänligt yttre om råd. Därför har jag enligt mig än en gång fått svart på vitt att jag ser klassiskt VÄNLIG ut. Det händer dessutom relativt ofta att folk ber mig kolla till/vakta deras bagage på tåg och i bibliotek. FÖRTROENDEINGIVANDE och vänlig. Inte det mest fartfyllda och exalterande kanske, men gemytligt till tusen.

xx

Sen midsommarlunch under tvång

Här på Storgatan ska vi strax inmundiga sen midsommarlunch under tvång. Min fästman sa tidigare idag att han inte var sugen på sill och potatis. Sugen och sugen, sa jag. Är det midsommar så ska den heta lilla färskpotatisen och den slibbiga lille sillen tryckas in i käften om det så är under tvång. Detta är en dag då denna maträtt SKA ner i matsäcken. Inga ursäkter godtas. Inte ens maginfluensa. (Möjligtvis med rätt intyg.) Kalla mig extremt traditionsbunden, kalla mig fascist, kalla mig lätt neurotisk, jag kunde icke bry mig mer. (Allt detta insisterade jag på samtidigt som jag dammsög. Min fästman stod farligt nära den spända sladden.)

Ikväl ska vi njuta av årets ljusaste natt i goda vänners lag. Även tillsammans med grillad oxfilé, icke att förglömma! Längtar.

Jag behöver då verkligen inte anstränga mig med att springa runt och finna sju sorters blommor att lägga under kudden. Min prins finns redan tätt vid min sida. Jag är lyckligt lottad. Det slår aldrig fel, jag blir alltid sentimental vid högtider.. Vill bara spruta ut här på bloggen hur mycket jag älskar mina nära och kära. Mina nära och kära, jag älskar er!



xx

Pressmeddelande

Jag har börjat brodera. Korsstygn.

Jag har även lagt min bil, körkort och cykel åt sidan till förmån för min rullator. "Håhå, jaja" är numera ett standarduttryck här på Storgatan. Jag har dessutom börjat använda näsdukar i textil, som jag sedan återanvänder utan att tvätta dem emellan. Min höft har blivit dålig.

Min fästman är mycket orolig och rädd för att jag ska börja inreda med mina korsstygn. Hehe.

Mitt mönster är en 1920-talsmiljö. Det är mycket brunt. Hittils har jag broderat fem rader i tre olika bruna nyanser. Det ser ut som ett litet, mycket brunt, torn.

Ok.



xx


Problemlösning

Jag har en kortare tid tyckt att diverse textilier, såsom kläder, handdukar och lakan, har luktat gammal dammig fis här på Storgatan. Tvättkorgen har även kommit bort.

Allt detta ledde till att jag i förmiddags satte mig ner, med kartor, miniräknare och lupp och gjorde en kalkyl. En slags problemlösning.

Resultatet var lyckat. Jag fann tvättkorgen under stora ofräscha textilmonster och har idag ägnat hela dagen åt tvättnig i diverse möjliga och omöjliga former.

Det är härligt när ihärdig tankeverksamhet och hårt arbete skördar frukt.


Dagens samarbetspartner.

xx

Dödad gråsugga

Dödade tidigare idag en gråsugga som jag fann på min balkong. Men så blev jag lite bekymrad. För "dödar man 1 gråsugga kommer 2 på begravningen". Eller? Kanske gällde det gråa hår? Eller säger man så om man slår ihjäl en fluga? Vid flugmord kanske det var 5 som kommer på begravningen?

Käre nån.

Inatt blir det inte mycket till sömn vill jag lova.


Det var en hård kamp.

xx

I släktens tecken

Dagen har gått i släktens tecken.

Först begav det sig till min släkt -fika med mina päron, farmor och halvfarbror. (Lagom tagen av gårdagen att tillägga. Jag hade middagsbjudning igår. Jag och mina vänner var mycket städade, men intag av vin och dylikt förekom.) Fikan med mammas mumsiga bullar övergick sedan i en lunch med pappas korvomelett som var en hit. Jag är också grym på att tillaga omelett, så den begåvningen verkar gå i släkten.

En powernap senare, med lilla sommarklänningen på och present i hand, begav det sig sedan till min fästmans släkt -födelsedagskalas för svärmor som fyller 27 idag. Här bjöds på mycket god mat  (som alltid) och trevligt sällskap. Under denna tillställning hanns även med att bli ratad av min svägerskas son. Jag sa till denna snart 4-åriga goding att jag längtat efter honom, varav han svarade att han hade längtat efter mojbjor Fjedjik. (Haha, unge!) Imorn ska jag snagga mig och odla skägg för att försöka vinna tillbaka kärleken. De säger ju att det hänger på håret.

Katten Felix är ju familjemedlem och således även han släkt. Han har haft mycket FF (föräldrafritt) idag och har passat på att glufsa i sig ca en fjärdedels bukett lupiner. Det återstår att se hur mycket kräks det är i soffan imorgon.

Bildmaraton:


Den av mig egenhändigt komponerade le tarte på gårdagens bjudning.


Dessa tänder i mammas lupiner!


Min nyinköpta vita zinkbalja som jag skrålade om i ett tidigare inlägg.


Mina nyinköpta pelargoner som jag skrålade om i ett tidigare inlägg. (De har fler pelargonkusiner på ballkongen, men de ville inte vara med på kort. De skyllde på dålig hårdag.)


Min nyinköpta hängsälg som jag skrålade om i ett tidigare inlägg.

Vi säger så. Gonatt.

xx

Favoritord

Topp 3 favoritord á la Linda:

1.) mousserande

2.) taknock

3.) solid


Vackert, vackert, vackert.


Det är jag som är Bellman.

Ps. Resa till London är bokad!  Vi ska hälsa på våra fina Londonvänner och själva London i en halv vecka ungefär! Det blir i augusti som vi åker som boskap på Ryanairs flyg.


xx

Kortisonspruta

Igår kväll hade jag svårt att somna för att jag hade så ont i mitt högra knä efter att ha planterat lite blommor (snacka om action på hög nivå!). Då bestämde jag mig för att jag skulle ringa min läkare idag och säga att detta inte är hållbart. Jag har haft besvär i vad som känns som en evighet och blir inte bättre. Jag har smärta, värk, ont.

Sagt och gjort. Några timmar senare sitter jag här och har fått en kortisonspruta i knät. (Privatläkare, ja..) Det känns hoppfullt. Idag har jag gått runt och varit lika förväntansfull som ett barn på julafton.

Voltarenknarprandet startar om på ny kula igen nu också. Kommer att käka det 1-2 månader. Tur att jag har en extremt tålig mage, men stackars min kära lever!

Tack söta mamma som i afton har agerat taxi kurir, stöttat och varit källa till sjukvårdsbidrag (än en gång)!

Jag har givetvis flexat med mitt nålstick inför både fästman och kisse här i afton och förklarat hur låååååång sprutan var.

Jo, på grund av läkarbesök missade jag Grey´s Anatomy ikväll. Nu är det upp till bevis om det var värt det. Så kom igen, dumma pruttknä!


Jajjemänsan. Jag är stenhård.



Gute nacht!

xx

Tisdagen den 9 juni

Idag har jag varit och inhandlat växtligheter i form av alltifrån hängsälg till pelargoner. En vit zinkbalja slank även med. Jag har gett blod och kan därigenom rädda två liv. Jag har haft ännu ett "Sex and the city-race". Jag har fått min ballkong städad av en äldre vänlig man med högtryckstvätt, som jag bjöd på Ramlösa mango, och solen har skinit nästan konstant sedan i morse. Sen har jag och en mycket kär vän varit i Hjo och tittat på säkert tio ljuvliga andbebisar och ätit god fiskgryta på fin hamnkrog.

Den här dagen har varit mycket angenäm.


En rejäl högtryckstvätt i gult.


Lite svar på eventuella funderingar angående tisdagen den 9 juni:

-Ja, det finns något som heter hängsälg. Jag har inte stavat fel och köpt en hängsäng (?) eller hängslen. Det är det  trädet som har videkissar på sig. Ett par vänner till mig inspirerade mig till ett hängsälgsinköp. Hängsälgar är enligt mig mycket vackra trots att den har ett märkligt namn.

-Ja, högtryckstvättmannen blev mycket glad och tacksam över törstsläckaren. Han rengjorde min ballkong med extra bravur.

-Ja, massa andbebisar har fått mig att tycka att fåglar också kan få leva på denna jord. Åtminstone för en tid framöver.

-Ja, jag hittade faktiskt till Hjo (har jobbat där en gång i tiden samt turistbesökt orten på relativt regelbunden basis).

-Ja, Sex and the city är ett näst intill lika lyckat påfund som godis.

-Ja, alla mina inköp är gudagåvor. Bilder kommer vid ett senare tillfälle. Kanske redan imorgon om jag fortsätter vara på detta strålande sommarhumör.

xx

Romantik och överkroppsträning

Det var en mycket fin överraskning som mötte mig när jag gick upp imorse (ok, vid 11-snåret)! Fredrik jobbar natt nu, och efter jobbet, på morgontimmarna åkte han och köpte lyxfrukost åt mig! Nybakat bröd, leverpastej, skinka, tomat, gurka, färskpressad hallonjuice och en liter prima, svenska, förmodligen skamligt dyra jordgubbar! Han skrev en lapp om att detta ju var min första sommarlovsmorgon, då det ju är måndag, och att han tyckte att jag då skulle ha en riktig mysfrukost!


Goa bubbar från mina goa bubbe

Romantik romantik romantik!

Mitt hjärta det bankar och frullen smakade mumsmums vill jag lova.

Då mina knän fortfarande står i vägen för all typ av aktivitet som kräver att knän är involverade (suk, suck, suck, ledsamt, ledsamt, ledsamt...), har jag från och med idag börjat träna överkroppen. Jag vill be vänner och bekanta göra mig uppmärksam på om jag framöver börjar se ut som en upp-och-ned-på-vänd kon. Det är inte mitt syfte. Denna träning är dock den enda som jag kan genomföra i mitt tillstånd (nej, promenader, även korta, gör också ont...).


Jag, upp-och-ned-på-vänd, om några månader frågetecken

Det kan hända att simning skulle kunna fungera som träningsform, då det ju är så skonsamt, men jag avskyr simning och är knappt simkunnig, så det är uteslutet. Pappa sa "men du har väl simborgarmärket" (haha). Jo, pappa, men min simlärare måste antingen knarkat eller varit alkoliserad under mina simlektioner, för jag får kämpa likt en gris på väg till slakt för att hålla mig över vattenytan. Det går inte att leva på gamla meriter. Jag kan liknas vid en frysbox i vattnet.


Jag i vatten utropstecken


Något jag mycket märkligt nog har i min ägo.

Jag får ursäkta att jag varit mindre aktiv med mitt bloggande det senaste. Men jag har faktiskt fullt upp med att ta långa sovmorgnar, nattsudda och däremellan roa mig. Det är ett hårt liv när man är ledig.

xx


Storstädat

Nu är det helt tokigt rent här på Storgatan! Innan vi började städa idag lovade jag Fredrik att inte bli arg under städningen. Idag är dagen för fina gester kände jag. Jag blev bara arg två gånger så det gick ganska bra. Ger mig själ en trea av fem möjliga för det. Det är ju som bekant inte mitt fel att jag alltid slår mig under städning och att dammsugaren är helt puckad som alltid kör i fel riktning.

Min fästman har tagit hand om drakbajsen (se nedan) under dagens städning -stor eloge till honom för att ha slutfört det projektet. Vi tog hjälp av räddningstjänsten och en bondes grävskopa.

Finns dock ett stort problem i samband med dagens städning. Jag hade sönder min favoritprydnadsgrej... En sån där glaskula (som Carrie Bradshaw har!) som snöar när man skakar på den. Med New York i. Köpt i New York. Fast det gjorde mig inte arg utan bara bedrövad. Jag tyckte den gav mig tur så nu kan jag gå flera år av otur till mötes om jag har rätt i saken(!). Jag tappade den på det minst lämpliga stället i hela lägenheten också -på mitt nattduksbord vilket betydde att den gick i tusen bitar på HUVUDÄNDAN  i vår RENBADDADE svindyra TEMPURSÄNG. Det har varit en ihärdig glassplitterjakt här på Storgatan vill jag lova. Jag fick ett sår på ett finger också. Jag blödde i säkert en hel minut. Men jag lever och mår bra nu.


Jag på min systers trevliga examenskalas igår! Grattis till Sjuksköterskeexamen! Jag är mycket stolt över dig!

Nu ska jag gå och göra mig vacker -vi väntar gäster. Ikväll ska vi roa oss med TP!

xx

SOMMARLOV

Nu är sista tentamen för detta läsåret nedklottrad! Så nu är det:

SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV JULLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV

och det känns ypperligt vill jag lova!

Det var igår jag skrev tentan. Jag la mig kl 12 igår kväll och vaknade kl 14.15 idag. Hm.. Det är nog inte riktigt normalt. Jag tog bevisligen "inte ställa klockan" och "sovmorgon första sommarlovsdagen" på största allvar.

Nu ska jag fortsätta med vad jag höll på med: PILLA NAVELN!

För att komma in i rätt stämning kommer här lite somriga bilder på  från förra sommarens USA-resa. Bilderna är tagna i Florida.













xx

Rassel rassel

Se så omhändertagande min fästman är. Så galant han sköter selen med lillen i andra änden. Vilken finess. Vilken mjukhet. Vilken ömhet.







När jag har denna vy framför mig rasslar det till i mina äggstockar och jag vill börja producera smått nu, helst igår.

xx


Bytes

Annonserar här om ett önskat byte p.g.a. tentamen på i övermorgon. Bytet sträcker sig fr.o.m denna stund  t.o.m onsdag eftermiddag.

Bytes:

Ytterst solig plats (söderläge) på ballkong. Kranvatten, tentamenplugg, tentamensångest och skrivande av tentamen ingår.

Bytes mot:
 
Kontorsplats/arbetsplats i inomhusmiljö, möglig inget hinder, gärna med arbetsuppgifter som kräver minimalt med avancerade kompetenser. Helst i stil med  att bläddra i papper och säga "hmm" med rynkad panna eller placera mutter i påse.



Ballkong i härligt söderläge!


Din sysselsättning?

Intresserad? Gör dig hörd nedanför min ballkong.


xx

Datorn vid min barm

Jag har märkt att jag allt oftare får med mig datorn in i sovrummet om kvällarna (min fästman jobbar ju kvällar och nätter ganska ofta, och något  trevligt vill jag allt ha vid min sida när jag ska nana kudden.) Det var ingenting jag sysslade med  2008, kan jag tala om.

Den senaste veckan har jag kommit på mig själv med att ibland ha med mig datorn in på toa när nummer två ska ske, så att säga. Väldigt 2009, om jag får säga det själv.

Datorn vid min barm. Den har blivit till ett plåster i detta moderna samhälle där allt som är värt att veta något om finnes på nätet.

För er som varit oroliga över det rent praktiska -jag lugnar härmed genom att tala om att jag äger en laptop och således inte behöver släpa runt på en stationär dator här i lyan på Storgatan. Det hade varit svettigt.


Datortårta!  Nu kan man allstå även ha datorn i magen.

xx

RSS 2.0